Wat zijn in-vitro-aquariumplanten ?

In-vitro planten zijn aquariumplanten die gekweekt worden in een laboratorium. Dit houdt in dat er in een steriele omgeving gekweekt wordt, hierdoor groeien de aquariumplanten beter. Deze kweek wordt van begin tot eind gecontroleerd. Tijdens het proces wordt een plant gezet in een gel of vloeibare mix. Dit bevat alle voedingsstoffen voor de aquariumplanten om te groeien.

De voordelen van in-vitro aquariumplanten :

  1. Geen pesticiden;

2. Geen ongedierte;

3. Geen alg;

4. Geen schimmel;

5. Grotere hoeveelheid plantjes;

6. Snellere kans op succesvolle groei

De prijs is een stukje duurder dan de reguliere aquariumplant. Maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Ook kun je gemiddeld tussen de 4 tot 8 keer meer halen uit de Vitro cups. Wanneer je de planten namelijk uit de gel verwijdert hoef je de wortels niet te beschadigen, waardoor het sneller zal groeien.

De aquariumplanten zijn misschien klein, maar geef ze 15 tot 30 dagen de tijd. Dan zul je aannemelijk verrast zijn met de resultaten.