Aquariumplanten

Welkom op de verzamelpagina over aquariumplanten. Deze pagina laat alle blogs zien over onderwerpen met betrekking tot aquariumplanten. Ben je op zoek naar CO2 in je aquarium of aquariumverlichting, deze staan onder “Beginners” in de menubalk. Deze pagina gaat in het bijzonder in op specifieke aquarium planten zoals rode aquariumplantenWaterpestCabombaRode LotusJavavaren en nog veel meer.

Wist je bijvoorbeeld dat je aan aquariumplanten kunt zien waar ze een tekort aan hebben? voorgrond planten. Dat is een goede en natuurlijke manier om veel problemen te herkennen en op te lossen. Slecht groeiende planten zijn vaak een teken dat je aquarium uit balans is. Dit leidt op den duur tot problemen zoals algen, visziekten en meer narigheid. Gelukkig valt dit met een beetje aquarium kennis te voorkomen!

Snelle oplossing voor gezonde aquariumplanten?

Gaan je aquariumplanten (half) dood? Of verkleuren ze? Dit is voor heel veel collega hobbyisten zeer herkenbaar. Moet je weer terug naar de aquariumwinkel. Wat mij echt enorm helpt is een combinatie van deze goede aquarium plantenvoeding en deze vloeibare CO2. Toppertjes!

Aquariumplanten in je aquarium

Wat is nou het geheim van voorgrondplanten en goed groeiende aquariumplanten? De één zegt met vloeibare voedingsmiddelen, de andere met toediening van CO2 en weer een ander heeft het over de juiste samenstelling van je onderwater planten. Het probleem is dat aquarium planten met CO2 toevoer én voedingsmiddelen alsnog niet goed kunnen groeien. Dat komt omdat men nog niet de juiste kennis over deze planten heeft.

Nu is de gedachtegang van de meeste mensen natuurlijk wel logisch, een plant moet groeien en om het te laten groeien, moet ik iets toevoegen. In zekere zin klopt dat. Maar vanaf dat moment wordt het ook gelijk een stuk lastiger. Waar men vaak niet aan denkt, is dat aquariumplanten per soort andere behoeften hebben. Een voorbeeldje:

Stap 1: Zet de juiste planten bij elkaar

Zet je een aquariumplant die van zuur water houdt, met planten die van zacht water houden, dan zullen er verschillen ontstaan in de groei van de planten. Het begint dus bij ervoor zorgen dat de juiste aquariumplanten bij elkaar staan.

Stap 2: Zet je verlichting op maximaal 8 uur per dag

Eigenlijk is de gedachtegang hier vrij logisch: hoe meer zonuren je aquariumplanten hebben, hoe harder ze willen groeien. Om te groeien hebben ze bouwstenen nodig. Zoals mest en CO2. Zijn die op, tja, dan gaat het mis. Met andere woorden, laat je planten niet te snel groeien.

Stap 3: Voeg CO2 en/of vloeibare meststoffen toe

Als je je aquariumplanten wilt verwennen, dan raad ik aan om zowel CO2 als vloeibare meststoffen toe te voegen. Maar niet te veel meststoffen, daar komen namelijk weer algen van. Nu kan een CO2 installatie best prijzig zijn, dan zijn vloeibare meststoffen een prima alternatief. Belangrijk is wel dat je consequent voeding toedient. Aquariumplanten passen zich daar namelijk op aan.

Tot slot

Bovenstaande verhaal is eigenlijk de absolute basis. Wil je betere en gezonde aquarium planten? Dan kun je het beste specifiek de blogs doorlezen. Daarin staat namelijk gedetailleerde informatie over de verzorging van aquariumplanten. Heel veel succes, op naar een prachtig aquarium!

Laat je aquarium vragen achter bij reacties!

Word je vraag niet beantwoord? Laat dan een reactie achter in de comments van een blogartikel over aquarium planten dat het meeste in de buurt van je vraag komt. Als er veel vragen over een bepaald aquariumplanten onderwerp worden gesteld, dan zullen wij daar zeker een blog aan wijden! Naast aquarium planten biedt deze aquarium blog ook veel informatie over aquariumvissenzoetwater garnalen en algen bestrijden.